Forskjeller mellom Woodchucks & Gophers

Gophers og woodchucks er både små gnagere som oppstår mye over hele USA. Gophers anses pest dyr som de grave hull og skade plener og golfbaner. Woodchucks også hule, men de skade ofte ledningene og strukturer av nagende for seg med sine svært skarpe, oversize fortenner. Woodchucks kalles også groundhogs. Minst fem forskjellige arter omtales av begrepet gopher.

Fysisk beskrivelse

Gophers er ca 5-7 inches i lengde pluss en kort rotte-lignende hale. Gophers er vanligvis grå eller brun i fargen og har oversize fortenner som forblir synlige selv når munnen er lukket. Den gopher foran klør er også store og skarpe aktivere enkel graving. Gophers har undersized ører og øyne. Woodchucks er store gnagere som er nære slektninger til vanlige ekornet. Woodchucks er langt større enn gophers på rundt 16 til 20 inches i lengde og vekt fra 4 til 16 lbs. Woodchucks er også grå eller brun farge med små øyne og ører, men de har en furry hale som står i kontrast til gopher. Woodchucks har foran og bak klør samme størrelse, og tennene er ikke synlig hvis munnen åpnes.

Habitat og kosthold

Gophers lever på plantemateriale, enten spise røtter de finner mens gravende eller planter som er hevet nedover i burrows og svelget. Hele gopher diett består av røtter, skudd, forbs, blomster, frø og leddyr insekter.

Woodchucks også spise det meste vegetarisk kosthold, men vil ingest fuglen egg og insekter vanligvis våren. På daglig basis, vil woodchucks søke alfalfa, Løvetann, bark, løv og kløver hovedsakelig i morgen og ettermiddag timer.

Reproduksjon

Woodchucks vil ta på flere kompis per sesong, men generelt fortsatt isolert når ikke parring. Kull fra én til ni levendefødte og svangerskapet varer litt over en måned. Gophers rase hele året og vil ha en eller to søppel per år. Typisk avfallet inneholder fra ett til tre unge.

Bevis for tilstedeværelse

Tegn på en gopher inkluderer røtter og tre pærer som har blitt spist vekk eller utsatt, plen skader og små hauger ca 10 inches i diameter uten synlig portrom eller Avslutt. Bevis på woodchucks hauger og burrows, tygge merkene på trestammer og planter, kraftledninger og bilindustrien slanger.

Interessante fakta

Woodchucks er de eneste gnagere med hvite tenner. Gophers og alle annet Red har gullig tenner. Gophers i hi ikke i vintermånedene, men woodchucks sove fra oktober til mars i en underjordisk hule. Woodchucks live fra fire til seks år mens gophers lever for bare ett år.



Relaterte artikler