Hvordan å kutte galvanisert plater med oksygen-acetylen

Oxy-acetylen fakler kan brukes til å sveise eller klippe metal. Fakkelen bruker en kombinasjon av oksygen og acetylen gasser for å skjære gjennom galvanisert stål. Lære å kutte med en oksygen-acetylen kan ta tid og mye trening. Kutte med denne fakkelen er annerledes enn andre fakler. Acetylen flammen varmer metal for flammens tenningen temperaturen. Når oksygen mates inn fakkelen å gjøre kutt, samhandler det kjemisk med metall. Galvanisert stål er brent gjennom, og det er hvordan kuttet er gjort.

Instruksjoner

•Sett på din sikkerhetsutstyr, inkludert vernebriller og ørepropper. Feilfri av alle rust eller andre typer buildup på galvanisert stål ved å kjøre en metall vinkelsliper eller sander over det til metall skinner.

•Mark kuttet du skal gjøre med kleberstein linjen, starter linjen på en kant.

•Still acetylen regulator dial 4 pounds per kvadrattomme (psi) og din oksygen regulator ringe til 30 psi. La noen av gassen i linjene å fylle dem. Lukk alle tre ventiler.

•Vri på oksygen (O2) gassventilen slangen men ikke fakkelen. Åpne eller slå på acetylen ventilen. Tenne fakkelen. Juster acetylen gassen opp eller ned til flammen ikke har noen svarte flekker i den.

•Vri på O2 på fakkelen så blå kjegler flamme vises i midten. Presse håndtaket mens du ser den blå flammen. La håndtaket gå og justere din O2 slik at størrelsen på blå flammene forblir konstant om du presser håndtaket eller ikke. Indre og ytre blå flammene må lengde ca 1/4 tommers til 5/16 tommer fra spissen.

•Still en blokk av lager metall ned resten hendene på mens du klippe med lommelykten i å holde hendene stødig.

•Start skjæring metallplater på en av kantene. Plasser indre flammen på galvanisert metall så det er 5/16 tomme over det og hold det på ett sted. Når en liten dam av smeltet stål begynner å danne, trykk ned på O2 spaken. Trekke fakkelen mot deg, ikke bort i en veldig treg og kontrollert bevegelse.

•Kontroller kuttet du foretok. Det burde være rett. Linjen bør ha et snev av en sving på baksiden av kuttet. Hvis det ikke bøye eller kuttet har mange slagg på den, redusere O2 presset og klipp igjen. Den beste kuttet har en svak burr på baksiden og en liten avrunding på nær side fra varm flamme.Relaterte artikler