Liten kålsommerfugl livssyklus

Liten kålsommerfugl livssyklus

Kålsommerfugl er det vitenskapelige navnet for importerte kål ormen. Dette insektet er kjent for å forårsake skade hage grønnsaker som brokkoli, kål, blomkål, rosenkål, collard, pepperrot, kale og kålrabi. Kål ormen er ofte forvekslet med andre insekter og kan være ganske vanskelig å oppdage. Det vises ofte i Nord-Amerika.

Grunnleggende

Livssyklusen til kål ormen er om tre til seks uker. Været bestemmer nøyaktig syklusen. Det er vanligvis mer enn en generasjon av dette insektet, imidlertid. Canada kan forvente to til tre generasjoner av importerte kål. New England erfaringer vanligvis tre generasjoner, mens California forventer tre til fem. Sør har vanligvis seks til åtte generasjoner, men Florida ofte har importert kål ormen hele året.

Egg

Importerte kål ormen legger egg ett om gangen. De finnes vanligvis på ytre bladene på lavere overflaten. Eggene måler ca 0,5 millimeter bredt og 1 millimeter lange. The egg første fargen er hvit og viser en gul.

Larven

Larven kan ta alt fra 11 til 33 dager modne. Det vises grønne og fløyelsaktig med fem par prolegs og fem instars. Instars, bortsett fra den første, har en gul stripe ned ryggen. Gule flekker vises på sidene av instars.

Puppe

Pupation scenen varer rundt 11 dager. Det vanligvis skjer på anlegget mat, eller noen ganger på rusk funnet like ved. En puppen er tilstede i denne fasen og 18 til 20 millimeter lange. Det legges fra spissen av magen av kål en silke pute. En silketråd er pakket, eller spunnet rundt thorax. Fargen på puppen varierer, men kan være en kombinasjon av gul, grønn, grå og brun.

Voksen

Når puppen er åpnet, framgår voksen kål ormen. Span av insekt vinger mål 4.5 til 6.5 centimeter. Voksen kål ormen bor ca tre uker. Samtidig kan kvinnelige legger 300-400 egg. Vingen fargen er hvit med svart på tips. En kvinne har to svarte flekker på foran vingene, og hannen vanligvis har bare ett sted.


© 2019 Lockartatchley.com | Contact us: webmaster# lockartatchley.com