Den beste tiden for plenen vanning

Den beste tiden for plenen vanning

Den beste tiden å vanne plenen avhenger din gress type, når du kan kjøre vanning systemet og tid på året. Visse gress-typer, som Kentucky bluegrass, kan ikke overleve sommervarmen; Derfor er den beste tiden å vanne under de varmeste månedene av sommeren. Også restriksjoner visse gartnere fra lokale kommunale myndigheter om når de kan vann sine gressplener. Dessuten, sammenfaller det optimale tidspunktet å vanne plenen med dugg akkumulering på gress blader.

Gresset Type

Plener må skal Vannes basert på deres tørke toleranse. For eksempel cool sesongen gress typer som bentgrass, fescue, ryegrass og bluegrass må regelmessig vanning, ifølge Colorado State University. Slike gress vanligvis trenger regelmessig vanning å overleve i varmen av sommeren. Varme sesongen gress varianter som zoysia, Bermuda og St. Augustine er mer tørke tolerant i sommermånedene. Også slike gress gå sovende om vinteren og trenger ikke vanning.

Lokale begrensninger

Lokale og fylkeskommuner plasser vann restriksjoner på lokalbefolkningen. Faktisk er det viktig å finne ut hvilken dag og på hva det er lovlig å vanne plenen. Southwest Florida Water Management District krever for eksempel de med selv-adresser til vann sine gressplener på torsdag eller søndag før 10 am og etter 4 PM Hvis du har nylig seeded plenen, finnes det spesielle bestemmelser som lar deg holde jorda fuktig for frø spiring.

Beste tidspunkt

Den beste tiden på dagen vanne plenen er mellom 10 pm og 6 am, ifølge Colorado State University. Mellom disse timer, været er kult, og det er mindre risiko for jord fordampning. I tillegg er gresset generelt fuktig med dugg i åpningstiden, som reduserer risikoen for fungal sykdommer. Fungal sykdommer er mer sannsynlig til å infisere plenen når gresset bladene har vært holdt våt lenger enn timer.

Andre faktorer

Unngå vanning plener når de ikke trenger vann. Den beste tiden å vanne er når plenen faktisk trenger vann. Faktisk kan irrigating bare for å vanne føre til fungal sykdommer. For å vite når plenen trenger vann, kan du undersøke gresset bladene for underskriver av wilting. Vanligvis må plener 1 til 1-1/2 tommers vann per uke. Hvis plenen mottar mindre enn 1 tommers vann fra regn, vanne plenen. En enkel måte å fortelle hvor mye vann plenen har mottatt i en uke ved å plassere tunfisk bokser i gården. Når bokser er halvveis fylt med vann, har plenen fått 1 tommers vann.


© 2018 Lockartatchley.com | Contact us: webmaster# lockartatchley.com