Måter å fjerne flått

Måter å fjerne flått

Flått er en type parasittiske arachnid som kan knytte seg til huden uten gjenkjenning. De bærer en rekke sykdommer, for eksempel Rocky Mountain flekket feber og Lyme sykdom, som er overført via infisert væske gjennom bite sine. Derfor er det nødvendig å se etter flått når du har vært i eller nær skogkledde- eller andre potensielt tick-infested områder. Flått kan fester seg til håret, armhulene eller lyske og burde bli fjernet så raskt som mulig, å redusere sannsynligheten for infeksjon.

Dusjer

Flått legge ikke alltid seg umiddelbart. De kan vandre rundt i flere timer, før du finner riktig sted å mate. Etter å være ute i områder hvor flått er sannsynlig, ta en dusj så snart som mulig. Kraften av vannet kan være nok til å fjerne noen ledige tick fra kroppen og vil redusere sjansene for en matbit, hvis gjort innen de første to timene av retur innendørs.

Med pinsett

Når du fjerner en vedlagt tick fra huden eller huden av en pet, sier Center for Disease Control at pinsett er et effektivt verktøy. Disse kan være generelle pinsett som har en fin spiss eller sjekke pinsett som er laget spesielt for dette formålet. Bruk dem til å forstå tick så nær hodet som mulig. Kryss deretter løftes sakte rett opp, til det utgivelser sin bit.

Med hansker fingre

Flått kan fjernes fra huden med fingrene: men dette bør ikke gjøres uten noen form for beskyttelse. Pakk fingrene i vev før røre den, eller sette på et par hansker. Dette er å forhindre eventuelle bakterier fra infisert saliva eller væske fra får på eller trenge gjennom huden din. Bruk fingrene dekket for å ta tak i kryss så nært som mulig til hodet, før trekke opp og ut. Når du bruker hansker det er risiko å forlate noen av hodet bak. Følge opp med pinsett for å fjerne eventuelle innebygde stykker av munnen.

Teknikker for ikke å bruke

Når du fjerner haken, ta vare ikke for å forstå det langs buken. Klemme magen kan presse noen av spytt, eller infiserte væske, i huden - øker sjansen for infeksjon.

Unngå kronglete flåtten, som du prøver å fjerne den. Kronglete eller forsøker å løsne det fra huden kan bryte hodet og la munnen fortsatt festet.

I tillegg CDC anbefaler unngå hva det refererer til som "folkeopplysning" fjerning teknikker.

Kvalte kryss med vaselin eller neglelakk gjør ikke tick løslate sin bit raskere. Det vil imidlertid panikk haken og føre til skiller flere av flytende i såret.

En annen metoden å unngå prøver å forbrenne tick. Som kvalte haken, kan dette resultere i økt risiko for infeksjon.


© 2020 Lockartatchley.com | Contact us: webmaster# lockartatchley.com