Terrazzo gulvpleie & vedlikehold

Terrazzo gulvpleie & vedlikehold

Terrazzo, som betyr terrasser på italiensk, har sine røtter i 1400-tallet Italia. Opprinnelig brukt til å lage terrasser i hjemmet, brukes i dag det inne i hjemmet, på sykehus og mange kommersielle innstillinger. Med riktig pleie og vedlikehold, vil terrazzo gulv beholde sin skjønnhet og siste mange årene.

Første omsorg

Terrazzo gulv er laget med chips av marmor og granitt glass og bundet sammen med sement. På grunn av sin porøs karakter, sement-delen av terrazzo er lett gjennomsyret og kan bli flekkete. Det er viktig å bruke to strøk med en vann-basert, ikke-slip sealer etter installasjon. Sealer absorberes og reduserer flekker.

Søl og skitt bekymringer

Hvis igjen uten tilsyn, kan søl skade overflaten. Søl med sterke rengjøringsmidler, kullsyreholdige drikker, fruktjuicer eller pet ulykker kan prege overflaten hvis ikke tørkes umiddelbart. Trafikk er også utsatt for skade. Smuss og jord som spores i kan lett ripe terrazzo. Bruke matter i og utenfor entryways bidrar til å minimere skadene.

Regelmessig vedlikehold

Terrazzo gulv krever daglig støv mopping med en tørr, ikke-behandlede mopp å plukke opp støv, kutte ned på jord buildup og riper. Avhengig av foten trafikk er sporadisk mopping nødvendig. Mopp gulv med en renere spesielt laget for terrazzo; vanlige vaskemidler kan skade overflaten. For områder med gjenstridige flekker eller skitt fungerer en elektrisk scrubber bra. Polering og polering terrazzo regelmessig bidrar til å opprettholde sin glans.


© 2019 Lockartatchley.com | Contact us: webmaster# lockartatchley.com