Dreper ørekyte dammen?

Dreper ørekyte dammen?

Ørekyte dreper ikke dammen, og faktisk kan være svært fordelaktig for hagen din utendørs vann økosystemet. Ørekyte, som mange arter av fisk, er topp-forer, betyr form av deres munn gjør spise mat flyter på overflaten den enkleste måten for dem å mate. Derfor er de glupske mygg larver eaters. Dessuten deres avfall kan bidra til å befrukte plantene i dammen og de forårsaker minimal skade planter rotsystem og løvverk.

Larvene

Mygg trenger vann for å legge sine egg og leve ut sine første stadium i livet larvene. Dammen vil gjøre et utmerket sted for mygg å gjengi, og du har kanskje sett ormen som larver kronglete rundt like under overflaten av vannet. Når disse Larvene blir voksne, blir noen av dem kvinner som plager kveldene i nærheten av dammen. Å holde ørekyte i dammen kan alle men utrydde larvene og redusere betydelig mygg populasjoner i hagen din.

Avfall som gjødsel

Ørekyte spiser larvene og fisken næringen du strø på dammen overflaten og utvise avfall som inneholder nitrogen og ammoniakk, blant annet. Disse næringsstoffene kan bygge opp i en dam som ikke har noen akvatiske planter, men fungerer som en naturlig gjødsel i de som gjør. Holde ørekyte i dammen vil hjelpe feed plantene dine og oppmuntre sine vekst, samtidig som en livlig splash livets vann hagen.

Topp Feeders

Som øverste feeders, er ørekyt minimal skade akvatiske plante rot systemer og løvverk. Andre fisk, som gullfisk og koi, kan knaske en vannhyasintmøbler eller Suite til sine røtter i løpet av dager. Ørekyte, men spiser flytende matvarer, og pleier ikke å tygge på elementer under overflaten, inkludert røttene av planter. Dette gjør ørekyte velegnet for et tjern med dyre vannplanter.

Sneglen kontroll

Alle med en dam i en tempererte sone har uten tvil måtte håndtere sneglen infestations. Vann snegler vil spise roten systemer for plantene dine, og deretter flytte over vann avsluttet bladverket. Disse vannlevende skadedyr gjengi raskt og kan være et reelt problem når de får fotfeste på dammen. Ørekyte er grådig sneglen eaters, og vil utrydde disse skadedyr før de ødelegger din dammen planter.


© 2020 Lockartatchley.com | Contact us: webmaster# lockartatchley.com