Tuja typer

Tuja typer

Tuja er en bestemt type eviggrønne bartre i cypress familien, klassifisert som genus bartrær. De kommer i ulike størrelser, men er vanligvis identifiseres av deres myk, skala-lignende blader, flat grener og shredding bark. Tuja generelt foretrekker full sol og fuktig jord, og har en tendens til å vokse høyere i nordlige USA enn i Sør. De er er verdsatt som landskapsarbeid funksjoner, og ofte plantet tett og beskjæres som hekker. Det er bare et par forskjellige arter av tuja, hvorav to er innfødt til USA.

American tuja (Thuja occidentalis)

En av de to tuja artene innfødt til USA, dette treet kan vokse 40 til 60 fot høy i vill, men vanligvis vokser mindre i landskapet innstillinger. Det forutsetter en smal pyramide-lignende form, ofte danner flere kofferter. Dens bladverket er mørk eller lys grønn, avhengig av sorten. American tuja er sakte voksende, lang levetid Art, noen ganger varig 800 år eller mer. Denne arten er også ofte kalt østlige tuja eller nordlige Whitecedar (selv om det ikke er en cedar hele).

Gigantiske tuja (bartrær plicata)

Også er ofte kalles vestlige Redcedar, dette den andre tuja arten som er innfødt til USA. Forekommer naturlig gjennom Pacific Northwest USA, dette treet vanligvis når høyder på rundt 70 fot i landskap, men er kjent for å vokse til rundt 200 fot høy i naturen. Det er en raskt voksende arter, vanligvis produserer en kolonne- eller pyramideformet form, og kan tolerere noen skyggen og tørke, selv om det foretrekker fuktig jord og er ofte funnet voksende naturlig langs elvebredden. Denne arten kan leve lenge 1400 år.

Japansk bartrær (Thuja standishii)

Innfødt å fjellene av Japan, denne tuja vanligvis vokser i en bred pyramideformet fasong, nå nesten 60 fot, og produserer en rødlig brun bark og mørk grønt løv. I japanske tradisjonen, var denne arten samtidig beskyttet som en av fem "hellige arter." I USA, er det hovedsakelig brukt i dag som en dekorativ treet.

Green Giant tuja (bartrær standishii x plicata)

Denne tuja er en kultivert hybrid produsert fra en japansk bartrær og en Western Redcedar, og er en solid, sykdom-motstandsdyktig, lite vedlikehold tre som foretrukket i landskapsarbeid. Den trives i en rekke jordsmonn og klima, vokser i en bred pyramideformet fasong og gir en attraktiv, dype grønt løv. Green Giant er en raskt voksende treet, og som i ren japansk bartrær, når ca 60 fot i høyden når eldre.


© 2019 Lockartatchley.com | Contact us: webmaster# lockartatchley.com