Jord typer i Judea

Judea var som romerne ga til den sørlige delen av gamle et område som var tidligere kjent som kongedømmet Judea. I dag, har landet Israel nesten samme geografiske plassering som Judea. Den har Middelhavet vest, elven Jordan til øst, Gaza dalen til Sør og ren av Esdraelon nord. Det varierte landskapet i Judea tilbyr en rekke jord typer, fleste av dem, men ikke er ideelt for jordbruk.

Terra Rosa

Terra rosa, som betyr rød jord eller jord, er en utbredt jord i middelhavsområdet. Det skjer langs alle kystområdene på Middelhavet, inkludert Italia, Spania, Frankrike, Hellas, Middelhavet øyer og landet som var en gang kjent som Judea. Terra rosa skjemaer på steinete knauser som er rike på stoffet carbonate, som er en alkalisk salt. Terra rosa jord i Judea utviklet i kalkstein forekomster av Judeafjellene, ifølge University of California Davis. Karakteristisk rød oransje fargen på jorden er et resultat av jern-bærende mineraler oksiderende eller rust innenfor karbonat strukturer.

Rendzina

Som terra rosa jord, rendzina jord utviklet i Judea på grunnlag av calcerous kalkstein innskudd. Navnet rendzina stammer fra den polske ordet rzedzic, som er en referanse til lyden en plog gjør når du krysser steinete jord. Rendzina har to forskjellige lag: en øverste laget, også kjent som brun rendzina, og en bunnlaget, kjent som blek rendzina. Det øverste laget av rendzina, men rik på carbonate, er relativt fruktbare og varierer fra nøytrale til litt alkaliske. Denne fruktbarhet er tilstedeværelsen av humus, som brytes ned organisk materiale og er også ansvarlig for lagets mørk farge. Sammenligning, det nederste laget av rendzina er myk, kalkholdig, svært alkalisk og har en blek farge.

Mørk og tørre brun jordsmonn

Når du flytter fra Judeas åser og nærmere til kysten, vil du møte et belte av mørk brun jordsmonn, som kalles også kastanje jord. Disse jordsmonnet er like i sammensetning til svart, chernozem jordsmonnet; de inneholder imidlertid mindre humus, som står for deres lysere farge og lavere nivåer av fruktbarhet. Mens mørk brun jord kan være fruktbar når de får tilstrekkelig fuktighet fra nedbør eller vanning, har de en tilbøyelighet for tørke opp og bli ufruktbar. Når dette skjer, kalles jord for tørre brun jord.

Brun Lithosols

Brun lithosols oppstår i steinete områdene av Judea's hills, spesielt i skråninger. På grunn av plasseringen av jord beholde de noen mineraler, som forvitring - med hjelp av tyngdekraften, kontinuerlig strimler jord av dens bestanddeler. Humus lagene forblir i brun lithosols, gir brun farge, er typisk for grunt til å støtte betydelig vegetasjon vekst.


© 2019 Lockartatchley.com | Contact us: webmaster# lockartatchley.com