Lett urtehage

Urtehager kan dyrkes utendørs, innendørs og i beholdere som du forlate utenfor under toppen voksende måneder og bringe innendørs over vinteren. Urter legge interesse til mat, og de kan brukes medicinally. Duftende urter brukes ofte i potpourri, poser, oljer, balms og blomsterdekorasjoner. Urter er lett å vokse og krever lite omsorg utover Luke og vanning.

Utendørs urtehage

Det første du må vurdere når du plante en utendørs urtehage er hvor mye plass du har. Herb sengen er direkte forhold til hvor mange forskjellige urter du kan plante eller hvor mye av hver urt du kan plante.

Urter kan plantes utendørs eksisterende hager og grenser blomsterbed og deres egen seng. Urter kan også bli plantet i potter eller vindu bokser, som inneholdt slik at de ikke tar opp så mye plass.

Prøv å plante urt sengen nær kjøkkendøren for bekvemmelighet. På denne måten kan du gå for å kutte oregano spaghetti saus eller basilikum bruke i som pesto oppskrift du vil prøve.

Når du vet hvor mye plass du har, Bestem hva slags urt sengetype du ønsker. Er du spesielt interessert i kulinariske urter? Hvis ja, som plante ting rosmarin, salvie, basilikum, dill og gressløk.

Eller kanskje du er skjev mot bruke urter i håndverk og du leter etter duftende urter som umiskjennelig lakris duften av anis hyssop, lavendel og sitronmelisse.

Kanskje ønsker du urter av hver type. Hvis du har mye plass, gå for det. Hvis ikke, velger du bare et par av hver. Bare pass på urter som kan invasiv, som mint. Gitt mulighet de tar over noen size urt seng.

Når plantet, krever urter lite omsorg. Luke dem som du ville din blomsterbed eller grønnsakshage og vann når jorda er tørr.

Innendørs urtehagen

Det er nesten ikke noe cheerier når snøen er spuntveggstål opp utenfor enn friske urter vokser på kjøkkenet vinduskarmen eller teller. Økende urter innendørs er lett med minimum omsorg, kan du nyte smaker og dufter hele året.

Den første tingen å gjøre er å finne en lys, solfylt innendørs plass. Urter trives på sollys - jo flere jo bedre. En nordlige eksponering er ikke ønskelig som plantene ikke får nok sol en sørlige eksponering er ideelt.

Bestemme din beholdere. Dette kan være et morsomt prosjekt fordi du kan bruke enhver beholder som er stor nok for anlegget som går inn i det og som har tilstrekkelig drenering. Selvfølgelig kan du gå med tradisjonelle leire potten, eller kan du prøve noen av de mange dekorative beholderne på din lokale planteskole eller noen store med en hage avdeling.

Du kan starte urter fra frø, men det er enklere å kjøpe unge planter og transplantere dem i din containere. Pass på at du bruker god jord og kompost. En barnehage ansatt kan fortelle deg hva som fungerer best.

En innendørs urtehagen bør ikke bli vannet for mye eller urter vil ikke trives. En god tommelfingerregel for å vite om planter trenger vanning er å holde pekefingeren i jorden ned det første knoke. Hvis jorden er tørr, må anlegget vann. Hvis jorden er fuktig, er det best å vente til det tørker før vanning igjen.

En enkel måte å starte en innendørs urtehagen er å kjøpe en av de mange tilgjengelige urt hage kits tilgjengelig i dag.


© 2019 Lockartatchley.com | Contact us: webmaster# lockartatchley.com