Hvordan bygge en ramme for skjæring ved rask

Hvordan bygge en ramme for skjæring ved rask

De lille greinene på et tre kan være raskt steilet i pinner som inneholder flere biter av brensel. Stabling disse pinner i en spesialdesignet tillater dem trygt, raskt og effektivt kuttes til endelig lengde med en motorsag.

Instruksjoner

•Gather grunnleggende parametre for rammen.Hvor lenge ønsker du din brensel? Teoretisk ovnen min kan ta 16" stykker, men jeg finne 14" er mye enklere å arbeide med. Klippe kortere bitene er mer arbeid så ikke vil du gjøre dem kortere enn de må. Men ved som ikke passer i ovnen er ubrukelig.

•Hvordan mange biter av brensel skal inkluderes i hver pinne?Et tre kan være raskt steilet i pinner som inneholder flere biter av brensel. Lengre stokker dess mindre tid tar i feltet. Imidlertid lenge pinner er vanskeligere å transportere og de stabel ikke så tett inn i rammen. Jo lenger pinnene lenger rammen for å holde dem.Jeg gjør pinner 3-5 lengder ved lang. For meg som er 42", 56" eller 70" lang. Målestokk med disse lengder tydelig merket er veldig praktisk.

•Hvordan lang er baren på din motorsag?Baren må nå helt gjennom stabelen med pinner. Jeg har en liten elektrisk sag med 14" bar. Min ramme er 10,5" inne dimensjon. Så kjører på utsiden av 1 ½" vertikal. Dette gir 2" ekstra bar på motsatt side av stabelen.

•Hvordan høye vil du rammen og hvor lite du vil nedlate når bunnen av stakken?Min ramme er 46 tommer høyt. Toppen av de øvre kryss-brikkene (som også er bunnen av stakken) er 18". Dette gir lett lasting og hendig høyde. Dimensjonene av rammen vil påvirke lengden på byggematerialer nødvendig. Hvis du bruker andre hånden materiale som jeg gjorde, som kan finne i din tenkning.

•Den ramme bør gjøres av solid 2 x 6 eller 2 x 8 materiale. Jeg brukte grove 2x8s fikset noen porter i en gammel meieri låve. Ryggraden i rammen er to langsgående plankene som kjører lengden på rammen. Beregn lengden av lengden på din ved multipliseres med antall enheter du vil rammen holder og trekke ca 4" for å gi klarering i endene. Husk at en ramme tre stykker lang kan effektivt holde stikker opp til 5 ved lengder lenge. Bare center stokker og kuttet to utenfor lengder først.

•Den vertikale danner den for firewood pinner. De går forbi langsgående bitene til bena på rammen. Vertikaler som er ca 48" lang fungerer bra.Mellom øvre og nedre cross stykker slips par vertikaler sammen. Øvre kryss-bitene utgjør bunnen av boksen pinne. Maksimumslengden på tvers brikkene bestemmes av lengden på din motorsag ' s bar. Bar lengde minus 3,5-tommers er rimelig lang.

•Etter å samle materiale og kutte dem til lengde er det tid for å skru hele rammen sammen. Bruk #10 x 3" dekk skruer eller lignende heavy duty lås. Fest par vertikaler sammen ved to øvre cross stykker. Juster parene av vertikaler. Sentrum hver par en ved lengde fra hverandre. Klemme langsgående planken på plass under de øvre kryss-brikkene og skru på plass. Legge til en lavere crosspiece i hver ende for å øke styrken.

Tips og advarsler

  • Bruke andre hånden materialer sterkt reduserer kostnadene. Du kan justere ting litt å gjøre det beste bruken av tilgjengelige materialer siden er noe væske.
  • Motorsager er farlig verktøy. Pass på at du forstår hvordan du bruker dette verktøyet på en sikker måte. Opprettholde din så og Bruk verneutstyr.

© 2019 Lockartatchley.com | Contact us: webmaster# lockartatchley.com