Interessante fakta om mikrobølgeovner

Interessante fakta om mikrobølgeovner

En smelte sjokolade i en forsker lomme i 1946 førte til oppfinnelsen av mikrobølgeovnen. Senere samme år, arkivert Raytheon selskapet første patentet for bruk av mikrobølgeovn til å lage mat. Den første kommersielle mikrobølgeovnen for salg året for pris på rundt $2000, og første nasjonal, countertop modeller var tilgjengelig i 1965. Fra den tid blitt mikrobølgeovn et brukte kjøkken apparatet.

Mikrobølgeovner

Mikrobølgeovn er en elektromagnetisk stråling. Metal gjenspeiler disse stråler, men de passerer gjennom glass, plast, Kina og papir med ingen effekt, og mat absorberer dem. Dette gjør dem en passende energikilde for matlaging mat.

Hvordan mikrobølgeovner virker

Mikrobølger generert i ovnen gjøre vann molekyler vibrere. Denne bevegelsen fører til friksjon, som igjen fører til varme, som lager maten. Selv tørre matvarer, for eksempel crackers, har vann i dem. Mikrobølgeovner varme ikke frosne matvarer også, som mat trenger flytende vann for oppvarming å skje.

Sikkerhet

US Food and Drug Administration har standarder for mikrobølgeovner for maksimal stråling de kan produsere. Standarden på 5 milliwatt av mikrobølger per kvadratcentimeter er langt under minimumsnivået kjent for å forårsake skade på mennesker. Mikrobølgeovn har også et sikkerhetssystem som stopper produksjon av mikrobølger når noen åpner ovnen døren.

Det tine innstillingen

Mikrobølgeovnen defrost innstillingen virker på en annen måte enn vanlige matlaging. Når avrimingssyklusen, ovnen varmes frossen mat kort og deretter venter for en stund før gjenta prosessen. Ventetiden kan varmen å bli distribuert gjennom maten. Gjenta denne prosessen sikrer at maten defrosts jevnt.

Varme og kalde flekker

Mikrobølgeovner kan utvikle varme og kalde flekker som maten kokker raskt eller ikke i det hele tatt. Som mikrobølger spretter rundt innsiden av ovnen, krysser de noen ganger hverandre stier. Noen steder i ovnen er forstyrrelser slik at bølgene avbryte hverandre ut, produsere kuldelekkasje; andre steder forsterke mikrobølger hverandre, oppretter aktiveringspunkt. Turntables i mikrobølgeovn rotere maten slik at den passerer varme og kalde flekker og kokker jevnere.

Eksploderende mat

Matlaging egg i mikrobølgeovn fører dem til å eksplodere. Som innsiden av egget varmes opp, utvides den. Men skallet er en solid i stedet for en væske og ikke varme og utvide så raskt. Trykket fra utviklingsland steam inne fører skallet å sprekk og the egg innsiden via sprekken. Ikke alle eksploderende mat er rotete. Mikrobølgeovn popcorn "popper" av samme grunn.


© 2018 Lockartatchley.com | Contact us: webmaster# lockartatchley.com