Kjennetegnene av danske moderne Dekorering

Danske moderne beskriver en periode med møbeldesign. Derfor er primære kjennetegner-kanskje den eneste-dansk moderne Dekorering danske moderne møbler. Mens når epitome av smakfulle og moderne innredning er danske moderne nå betraktet vintage og i høy etterspørsel. Mens noen autentiske biter kan få tusenvis av dollar, finnes fortsatt gode kjøp hvis du ikke tankene å bruke stykker fra mindre kjente designere. Danske moderne perioden går, grovt sett fra 1930 til 1970.

Historie

1900 så en mengde nye oppfinnelser, inkludert teip, flyet, kulepenn og modell T. møbeldesignere verden ble fanget opp i bevegelse mot nye konsepter og ideer. Kaare Klint, en designer fra København, følte ellers. Ifølge Andrew Hollingsworth, forfatter av "Danske moderne," følte Mr. Klint, tradisjonell at det var ikke nødvendig å gjenoppfinne møbler. Endre linjer og materialer var alt som var nødvendig å modernisere tradisjonelle. Klint tilskrevet en design ideelt som satt komfort og verktøyet over design. Etterfølgende designere av notatet, som Hans Wegner, Finn Juhl og Ole Wanscher utvidet på Klint's foundation å lage det som nå kalles danske moderne møbler.

Skjemaet

Danske moderne møbler er enkel, eller, som Hollingsworth beskriver det, "strenge". Mens stoler var designet primært for komfort, skulpturelle designere dem nøye til kunstverk. Fri flyt design, som Juhl's Pelikan stol, er eksempler på dette konseptet: komfort kombinert med kunstnerisk teft. Danske moderne cabinetry har enkle linjer, stoler inneholder vanligvis pekte våpen og sofaer er strømlinjeformet, mange med asymmetrisk ryggen.

Tre

En av kjennetegnene på ekte dansk moderne møbler er mørkt tre. Teak var en av de mer vanlige materialene, med europeisk eik kjører en nær sekund. Rosewood var ansatt i høyere-end design, ifølge Hollingsworth. Mahogni, ble mens ikke vanlig, benyttet under siste halvdel av perioden. Etter andre VERDENSKRIG, da materialer var knappe, begynte designere å bruke kryssfiner, bøye det og molding den i sin design. Berømte Ant stolen, designet av Arne Jacobsen i 1952, brukes et enkelt stykke kryssfiner, bøyd i design.

Metal

Poul Kjærholm design skilt fra de av hans samtidige ved sin omfattende bruk av stål i stedet for tre. I tråd med viktigste kjennetegner danske moderne design komfort-kombinert han stål med tre, lær og andre materialer. Total, spill av lys på stål antent sine kunstneriske følelser og forutsatt fantastiske danske moderne stykker som i dag er samlere clamor etter. Jacobsens Ant stolen har krom eller sateng stål ben. Kaffe tabeller og siden tabeller ble ofte holdt på metall ben.

Tekstiler

En annen felles kjennetegn på dansk moderne møbler er valget av skinn polstret stykker. Stoler og krakker var ofte trukket i ulike typer lær, med mønstre av struts Lær i høy etterspørsel. Senere i bevegelsen, mens skinn var fortsatt fremtredende, ble strekke stoffet benyttet ofte. Mens de mørkere fargene, som svart og dyp brun, var den mest populære, mot slutten av perioden grønn og lys blå skinn var på moten.


© 2020 Lockartatchley.com | Contact us: webmaster# lockartatchley.com