Tips når du arbeider med Mdf

Tips når du arbeider med Mdf

Middels tetthet fibertre (MDF) er stadig mer populært i byggebransjen på grunn av sin brukervennlighet og flere bruksområder. Det er en konstruert produkt som kan gjøres i flere former og størrelser. Mens det er veldig lett å arbeide med, er det noen tips du bør vite før du starter et prosjekt som bruker MDF.

Kutte

MDF er en konstruert produkt laget av tre fiber, voks og harpiks. Fordi det er konstruert, får du et ensartet produkt hver gang. Det skjærer stor fordi det er vanligvis veldig rett, har ikke knop og er svært stabil. To ting å være klar over når kutte MDF er at det vil være mye støv og det pleier å kjedelig sagbladene raskere enn standard kryssfiner. Derfor vil du ha en støvmaske, vernebriller, og har et vakuum klar samt en ekstra sagblad.

Sliping

Skjæring MDF oppretter en skarp, eller åpen, kant så det er viktig å sand alle klippkanten før du fullfører. Dette kan vanligvis gjøres med en ganske lys-korns slipepapir, for eksempel 150 strø.

Fuktighet

MDF vil hovne opp og crack hvis mettet med vann. Derfor er det viktig ikke å bruke det i programmer der det kan bli våt som rundt dusj eller vask i et bad. Det er bedre produkter, for eksempel sement bord, for disse programmene.

Maleri

Malere elsker å jobbe med MDF. Det er veldig stabil, det er ingen korn og det holder maling godt. Følg disse tipsene for å male MDF. En løsemiddelbasert primer (olje, alkohol eller lakk) skal alltid brukes. Vannbasert primere får tre fiber til å svelle og lage en korn. Klippkanten er mer porøs, så det er lurt å ta noen felles sammensatte og spre den i utkanten å forsegle tre før grunning. Dette bør være et tynt lag av materialet som du kan sette på med hånden. Sand når tørr.

Koble

Skruene som holder i MDF, men dette materialet kan chip eller sprekk nær. Derfor er det lurt å pre bore alle skruehullene. Dette materialet kan være ganske vanskelig å kjøre en spiker inn, så skruer er sannsynligvis det beste alternativet.


© 2019 Lockartatchley.com | Contact us: webmaster# lockartatchley.com