Komponentene i en våt-Pipe ild sprinkleranlegg

Komponentene i en våt-Pipe ild sprinkleranlegg

De to hovedtypene av ild sprinkleranlegg er våt-rør og tørr-rør. Våt-pipe systemer har alltid vannet i rørene på ild sprinkleranlegg hodet, mens vannet renner bare i tørr-pipe systemer når det er brann. Våt-pipe sprinkleranlegg har noen komponenter, og burde ikke være installert hvor de kan fryse.

Retningslinjer

National Fire Protection Association utgir NFPA 13, "Standard for installasjon av sprinkleranlegg." Denne publikasjonen forteller hvordan du utformer sprinkleranlegg for bygninger og detaljer komponentene som er akseptabelt å inkludere i systemer. For eksempel bare nye sprinklere er tillatt, og rør, jern eller kobber, må følge bestemte ANSI American National Standards Institute () og American Society for Testing og Materials (ASTM) standarder.

Sprinklere

Sprinklere for bolig-systemer kommer i seks stiler som inneholder ulike alternativer for monteres. Hver stil er tilgjengelig med ½ - 3/4-tommers tråder for å feste dem til vannforsyning rør. Enkelte stiler, kalt montere skjult, flush med ferdig taket slik at bare en liten U-formet kobber bit utsatt, mens andre helt stikker inn i stua. En tredje stil kalt flush er ganske påtrengende med bare en liten hvit kuppel synlig når den installeres. Tak-montert sprinklere kalles anheng. Horisontale VEGGSPRINKLERE montere på veggen nær taket og har deflektorer som spres spray ut og ned. Sprinklere har ulike K-faktorer som bidrar til å matche dem til forskjellige steder i et rom og forskjellige steder i en bygning, så de vil avgi nok vann på nok presset til å slukke en flamme.

Rør

Bolig sprinkleranlegg rør er vanligvis stål, messing eller kobber, men Irrigation brukes også. Stålrør brukes for sprinkleranlegg vil være tidsplan 10 eller planlegge 40, messing og Irrigation vil være planlegger 40, og kobber vil vanligvis være Type M, men typer K og L brukes også. Ingeniører vurdere karakteristikkene av hver slags rør og hvordan hver forringer fra varme, corrodes og reagerer på misbruk når de velger røret for sprinkleranlegg. Andre faktorer omfatter metoder for å bli med rør, kostnader, hydrauliske beregninger og vedlikehold.

Beslag

Modulbasert koble én del av røret til en annen og la røret til slå hjørner uten å være. De leverer også koble poengene for sprinkleren. Modulbasert må tilsvare rør og rør tråder må tilsvare tråder montering. En er passende en tee som gir et sidespor fra en hovedlinjen. Albuene slå rør i hjørnene og koplinger fest lengder av rør sammen. En passende kalt tilbake flyt preventer stopper vann i sprinklersystemet fra å strømme bakover hvis synker trykket.


© 2020 Lockartatchley.com | Contact us: webmaster# lockartatchley.com